ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ PILATES;
Ο εξοπλισμός pilates είναι ειδικά σχεδιασμένος για να υποστηρίζει το σώμα και να μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη ευθυγράμμιση.Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε να έχουμε σωστότερη στάση και να εκτελούμε σωστότερα τις ασκήσεις στα στρώματα, χωρίς όργανα. Επιπλέον τα όργανα διαθέτουν αντιστάσεις και έτσι προσφέρονται για ασκήσεις ενδυνάμωσης.
ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ PILATES;
Το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα!
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΧΑΣΩ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ;
Για τα μηνιαία πακέτα ομαδικών,τα μαθήματα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα στο μήνα με δυνατότητα αναπλήρωσης χαμένου μαθήματος, συγκεκριμένη ημέρα που ορίζει η γραμματεία.Για τα ατομικά πακέτα, όλες οι ακυρώσεις πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το καθορισμένο μάθημα. Διαφορετικά το μάθημα χρεώνεται στο ήμισυ της αξίας του.Ακυρώσεις τελευταίας στιγμής ή μη εμφάνιση στο μάθημα σας προσβάλει το χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλει ο δάσκαλός σας,για αυτό ζητούμε την κατανόησή σας σχετικά με την πολιτική ακυρώσεων μας. Η πολιτική αυτή μας επιτρέπει να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να μπορούμε να συμπληρώνουμε την όποια κενή θέση δίνοντας την δυνατότητα σε κάποιον άλλο να ασκηθεί.Εδώ στο San Tsai Pilates Studio καταλαβαίνουμε οτι προκύπτουν ορισμένες φορές απρόβλεπτες περιστάσεις, αλλά πρέπει να είμαστε αυστηροί και δίκαιοι με όλους τους πελάτες , ως εκ τούτου δεν γίνονται εξαιρέσεις.Ευχαριστούμε για την ευγένειά σας , και που μας επιτρέπετε να εξυπηρετήσουμε όλους τους πελάτες μας! Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τον σεβασμό σας για το χρόνο των εκπαιδευτών μας
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ;
Όπως στη yoga, έτσι και στο pilates επικρατούν διαφορετικά στυλ. Οι ασκήσεις pilates μπορούν να διαφέρουν στο ρυθμό ή στον τρόπο αναπνοής. Αυτό όμως που παραμένει ίδιο σε όλα τα στυλ είναι οι βασικές αρχές του “κέντρου”, του“focus”,του“ελέγχου”, της“ακρίβειας”, της“αναπνοής” και της“ροής”, που όλοι οι δάσκαλοι προσπαθούν να διδάξουν στους μαθητές τους. Αυτές οι αρχές διέπουν όλες τις ασκήσεις και τα μαθήματα. Όταν εκτελούμε τις ασκήσεις, ενστερνιζόμενοι αυτές τις βασικές αρχές, έχουμε μια πιο συνειδητή, ισορροπημένη, και αρμονική στάση του σώματός μας και στην καθημερινή μας ζωή.Πιο συγκεκριμένα τα διαφορετικά στυλ pilates είναι:Classical Pilates: μερικές φορές αποκαλείται και “authentic” ή“true pilates”.Είναι μια γενική ονομασία που χρησιμοποιείται για το στυλ που ακολουθεί αυστηρά τη μέθοδο όπως ακριβώς την είχε διδάξει ο Joseph Pilates ο ίδιος. Contemporary Pilates:βασίζεται στο έργο του Pilates αλλά έχει εκσυγχρονιστεί προσαρμόζοντας τις ασκήσεις ώστε να ταιριάζουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την βιομηχανική σώματος. Πολλές ασκήσεις παραμένουν ίδιες, αλλά έχουν προστεθεί νέες,ή παραλλαγές αυτών, επικεντρώνοντας στην αποθεραπεία και αυξάνοντας την δημιουργικότητα των δασκάλων.Rehabilitative Pilates: όπως το ίδιο το όνομα περιγράφει, είναι το στυλ του Pilates όπου οι ασκήσεις στοχεύουν στην αποκατάσταση πρόσφατων ή χρόνιων τραυματισμών.
ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΣΑΣ ΤΙ ΣΤΥΛ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ;
Στο στούντιο μας οι εκπαιδευτές αντιπροσωπεύουν τα παρακάτω στυλ:Power Pilates = classical,  το trueBasi Pilates=contemporary και το Balanced Body Pilates= contemporary.Ο δάσκαλος,ότι στυλ και αν έχει εκπαιδευτεί να διδάσκει, ενσωματώνει στο μάθημά του την δική του εμπειρία και και τον δικό του τρόπο αποκωδικοποίησης των ασκήσεων με σκοπό να απευθυνθεί στο μαθητή και τις ανάγκες που εκείνος έχει, με τον καλύτερο τρόπο. Σας προτείνουμε και σας ενθαρρύνουμε να παρακολουθείτε μαθήματα από όλους τους δασκάλους μας ώστε να μάθετε και να επωφεληθείτε από τον κάθε ένα. Αντιμετωπίζουμε αυτή την ποικιλία ως ένα τρόπο εμβάθυνσης στην γνώση του σώματος . Οι βασικές αρχές των ασκήσεων παραμένουν οι ίδιες.
ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ;
Πολύ κόσμος νιώθει ένταση στην περιοχή του αυχένα, όταν κάνει ασκήσεις κοιλιακών. Για να διευκολυνθείτε θα πρέπει να αγκαλιάζετε και ενεργοποιείτε το κέντρο σας πριν ακόμα σηκώσετε το κεφάλι σας για να εκτελέσετε την άσκηση. Όταν ο πυρήνας σας είναι ενεργοποιημένος θα καταφέρετε να εκτελέσετε τους κοιλιακούς σηκώνοντας το κεφάλι σας με όλη τη σπονδυλική στήλη και όχι μόνο από τους μυς του αυχένα. Έτσι η ένταση θα μεταφερθεί στους εσώτερους κοιλιακούς σας. Μια άλλη συμβουλή είναι να αποφεύγετε να κοιτάτε το ταβάνι όταν σηκώνετε το κεφάλι από το στρώμα. Αντίθετα, μείνετε επικεντρωμένοι στον αφαλό σας και ανάμεσα στους μηρούς σας. Επίσης,αυτό μπορεί να σας συμβαίνει επειδή το κέντρο σας έχει δουλέψει πολύ και πλέον η όλη δουλειά των κοιλιακών γίνεται απο τον αυχένα. Όταν αυτό συμβαίνει, σταματήστε για λίγο και αργότερα θα είστε σε θέση να εκτελέσετε την άσκηση σωστά. Να ακούτε το σώμα σας και με υπομονή και επιμονή θα ξεχάσετε την ένταση στον αυχένα δουλεύοντας σωστά.
ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ PILATES ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
ο Joseph Pilates έλεγε ότι σε 10 συνεδρίες θα νιώσεις τη διαφορά, σε 20 συνεδρίες θα δεις την διαφορά και σε 30 συνεδρίες θα έχεις ένα νέο σώμα.Η δική μας εμπειρία λέει ότι μετά το πρώτο μάθημα θα νιώθεις ψηλότερος, μακρύτερος και με περισσότερη ενέργεια. Αλλά μην σταματήσετε εκεί. Για περισσότερα αποτελέσματα θα πρέπει να ασκήστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
ΚΑΝΩ ΣΠΟΡ. ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ PILATES;
Με τα σπορ και τις αθλητικές δραστηριότητες γενικά δημιουργούνται μυϊκές ανισορροπίες. Το pilates έρχεται να διορθώσει, να ισορροπήσει και να δώσει αρμονία.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΒΑΡΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ PILATES;
Το pilates είναι αναερόβια άσκηση. Μπορεί οπωσδήποτε να γίνει αερόβιο όταν ο ασκούμενος γνωρίζει τις ασκήσεις και μπορεί να τις εκτελέσει με ροή πάντα με την καθοδήγηση του δασκάλου. Αυτό βέβαια σε πιο προχωρημένο επίπεδο. Με ένα άλλο τρόπο που βοηθά το pilates στο κάψιμο λίπους είναι οτι χρησιμοποιούνται αντιστάσεις στα όργανα. Με την αντίσταση έχουμε τόνωση των μυών άρα επειδή αναπτύσσεται η μυϊκή μάζα, χάνετε περισσότερες θερμίδες κατά την διάρκεια της μέρας.
ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ PILATES ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ;
Το pilates δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση του κέντρου. Διαφέρει απο τα άλλα είδη ακριβώς επειδή εστιάζει στους μυς που υποστηρίζουν την μέση. Κάθε κίνηση ξεκινά ακριβώς με την ενεργοποίηση πρώτα αυτών των μυών.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ Ή ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ;
Οι αρχές του pilates είναι δύσκολο να διδαχθούν σε ομαδικό επίπεδο. Όταν υπάρχει ιστορικό κάποιου τραυματισμού ή πόνου γενικά πρέπει να αποφεύγονται συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να αποτραπεί επιδείνωση της κατάστασης. Όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα είναι καλύτερα, εφ΄όσον μπορούν, να προτιμούν για κάποιο διάστημα, τα ατομικά μαθήματα.
 

ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ